Välkommen till Solkustens Spinnverkstad

Ett litet ullspinneri i roslagen strax utanför Norrtälje. Vi spinner naturfärgade garner av svensk ull för stickning och vävning.

Materialsatser

Skickliga formgivare har skapat våra plagg i en anda av vitalitet och tradition. Med många timmars arbete och decennier av erfarenhet får deras mönster till liv i plagg som kommer att vara till nytta och glädje under många år. Titta in i butiken där vi har över 70 olika modeller av koftor, tröjor, mössor, sjalar och mycket mer!

 

Naturfärgade garner av svensk ull

Mjukt, lätt silkigt, värmer när det är kallt, känns svalt när det är varmt. Ullfiberns egenskaper är fantastiska. Detta tar vi tillvara och spinner garner av den vackra svenska ullen. Vi färgar inte utan låter fårens naturliga skiftningar ge liv åt garnet. Bra råvara, känsla och varsam framställning ger våra ullgarner dess höga kvalitet.

 

 

Sälj din ull till oss!

Om du har får av raserna Leicester, Gotlandsfår eller Finullsfår kan du sälja din ull till oss. Bra ull ger ett bra pris!

Nu söker vi fler leverantörer av: Brun och svart finull!

 

 

 

 

Lönspinning

Garn av din egen ull!

Skicka din ull till oss och bestäm vilket garn vi ska spinna åt dig.

Minsta mängd är 10kg råull. Garnutbytet är beroende av ullkvalitén. Noga sorterad ull ger ett bättre garn och även ett större utbyte. Därför tar vi betalt per kilo råull. Det blir alltså ett lägre kilo-pris för garnet om du kommer med bra ull.